Hvalpehold step 1

Første gang hunden skal til træning

Hvalpe holdet er ligesom når ens børn starter i børnehave, nye “venner”, en ny verden der viser sig og en masse man skal lære sammen med sin nye familie. Alt skal være med positiv indlæring og med mange gentagelser. I som hundeejere kommer blandt andet til at lære lidt om hundes sprog, som jo stammer fra ulven, lige meget hvilken race vi taler om, som jeg altid siger, “Hvordan kan vi forlange at vores hund skal forstå os, hvis vi ikke kan forstå den”. Ud over at hvalpene er kommet i skole for at lære er det også vigtigt at socialisere dem. Så dem der gerne vil have at ens hvalp leger lidt med de andre hvalpe er velkomme.

Vi holder mange pauser, så hjerne kan optage det den har lært. Det er bedst, når man får sin 8 ugers hvalp hjem, at den er hjemme i 14 dage inden den kommer til træning, så den lige kan falde til i dens nye hjem. Jeg bliver tit stillet et spørgsmål som : ”Jeg har lige fået min hund og den er ældre end en hvalp, men er aldrig blevet trænet, så hvad gør jeg“.

For mig er det vigtigt at man passer godt på hunden og kommer godt for start, så selvfølgelig er en ældre hund også velkommen hos mig. Det man blot skal have for øje, er at den jo så nok ikke kan lege med de små hvalpe. Ring endelig, hvis du har spørgsmål inden du tilmelder dig holdet.

Tilbage til holdoversigt