Træning med Chesto

Det er første gang vi har en hund af racen Douge de Bordeaux. Da vi besluttede os for at få sådan en, undersøgte vi en masse om dem på nettet. Alle steder står der beskrevet at en Douge skal opdrages kærligt, men konsekvent. Alene tonen i stemmelejet er nok til at få dem til at forstå hvad der er rigtigt og forkert. Bliver de opdraget med hårdhånd bliver de ødelagt.

Alt dette tænkte vi ikke meget over, da vi besluttede at starte til hvalpetræning hos Christin. Vores mål var at få en lydig hund. Men vi lærte meget mere om vores hund end vi overhovedet havde regnet med.

Vi har fundet ud a,f hvor vigtigt det er at få den helt rigtig træning ind i sådan en hund, for den ikke bliver ødelagt og det har Christin hjulpet os med. Hun har lært os at forstå at med Chesto handler det om at være glad og livlig for at få ham til det man gerne vil og at vi kommer længst med “ja’er” og godbidder.

Selvom vi har lært det vi ville til hvalpetræningen har vi alligevel besluttet at begynde igen til oktober på en unghunde hold.

Nathia Petersen