Træning med Topper

Formålet med træningen af Topper var, at mine gåture med ham skulle bliver langt bedre, idet Topper skulle lære at gå en tur uden at gø af fremmede mennesker, der også var ude at gå. Topper, gør ikke af andre hunde, men af alle fremmede mennesker.

Første gang vi mødtes, talte Christin og jeg en del om, hvordan det hidtil havde været, og hvordan jeg godt kunne tænke mig, at det skulle blive fremover.

Jeg blev hurtigt opmærksom på, at jeg har en meget usikker, nervøs samt vagtsom hund, og at jeg så godt som havde opgivet at gøre noget ved det. Jeg lavede faktisk heller ingen aktiviteter med Topper.

Derfor var det vigtigt for mig, at finde nogle lege, hvor jeg relativt hurtigt kunne få aktiveret ham.

Med hensyn til selve træningsforløbet har vi mødtes tre gange, hvor vi øvede nogle sanseøvelser – nej øvelser og at kunne gå forbi andre mennesker uden at gø.

Christin har vist undertegnede og Topper nogle simple øvelser, som styrker Toppers sanser, det har Topper virkelig megen glæde af. Det er øvelser som at gemme en godbid i f. eks en køkkenrulle, samt at søge efter godbidder, der bliver smidt ud på græsplænen.

Christin har via forskellige træningsøvelser vist mig, hvor vigtigt det er at bruge klare meldinger til sin hund, når man enten vil rose eller få hunden til at adlyde.

Det med at gå tur uden at gø, har vi haft lidt sværere ved, det er dog blevet langt bedre end da vi startede. Jeg kan nu få Topper til at sidde stille, når en fremmede gå forbi.

Alt i alt har jeg været rigtig glad for forløbet. Jeg synes Christin er helt fantastisk til at lære fra sig. Træningen har givet mig lysten og nogle gode redskaber til, hvordan jeg skal træne min hund. Desuden er jeg blevet mere opmærksom på mit kropssprog, og at mine signaler/kommandoer skal være meget tydelige og enkle.

Berit Olsen

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *